Hiteink kezelése

Az ingyenes mini-tanfolyam olyan gyakorlatokból áll, amelyek lehetővé teszik, hogy önállóan tanulmányod és átéld az Avatar működését. Légy kész arra, hogy tudatod teremtményeit és a fizikai világot teljes csodájában megtapasztald.

A "hiteink kezelése" mini-tanfolyam – a mini-tanfolyamok sorozatának hatodik része – a hiteink és tapasztalataink közötti kapcsolatot vizsgálja meg.

A tanfolyam anyagát letöltheted a lap alján a mellékletekből.

 „AMIKÉNT megfigyelsz valamit, hat arra, hogy mit fogsz igaznak látni. AMIKÉNT működsz, hat arra, hogy mit tudsz megtenni, mire vagy képes. Az ellentmondások mindkét esetben  az AMIKÉNT  különbözőségeiből erednek." (Avatár Wizard tanfolyam előadás, 1991)

Azok a dolgok, amelyekről a létezés egy bizonyos szintjén azt mondjuk, igazak, lehet, hogy a létezés egy másik szintjén nem lesznek igazak. Azok a dolgok, amiket egy bizonyos nézőpontból igaznak látunk, lehet, hogy egy másik nézőpontból nem tűnnek igaznak. A legtöbb nézeteltérés és konfliktus oka - különösen a vallás, a filozófia és a pszichológia terén - nem is annyira az, hogy az emberek mást látnak az adott témára vonatkozóan, mint inkább az, hogy más szintről vagy nézőpontból tekintenek a dologra.

Bizonyos gyakorlatok és eljárások, amelyek a létezés egy szintjén életeket alakítanak át, lehet, hogy a létezés egy másik szintjén hatástalanok vagy nem is működnek. Ahhoz, hogy egy megfigyelés igazságtartalmát mérlegelni tudjuk, elengedhetetlen, hogy ismerjük a megfigyelő nézőpontját, kiindulópontját. A részegek néha tényleg rózsaszín nyulakat látnak!
Mivel az Avatár hit-kezelő eljárásai közvetlenül a tudatot célozzák, amely ezeket a hiteket használja, ezért a gyakorlatok automatikusan illeszkednek a létezésnek ahhoz a szintjéhez, amelyet az illető megtapasztal.

Amit létezőként definiálunk (meghatározunk), könnyen tudjuk konkrét kategóriákba vagy szintekbe sorolni. A létezőket kategorizálhatjuk és meghatározhatjuk az alapján, hogy ha rájuk tekintünk, milyen hatást vagy bizonyosságot váltanak ki belőlünk; vagy az alapján, hogy más nézőpontokból szemlélve mekkora egyetértést vagy vágyat keltenek, illetve az alapján a rendszer vagy módszer alapján, amin keresztül érzékelünk. Beszélhetünk személyes valóságokról, érzékszervi valóságokról, fogalmi valóságokról, hasonlóságokról és különbözőségekről, de végső soron, a létezés bármely szintjét is tekintjük, hiteink eredményéről fogunk beszélni.
A hitek azok a színes lencsék, amelyek a "minden-létezőből" kiszűrik, hogy mit kívánunk megtapasztalni.

Ċ
Ismeretlen felhasználó,
2010. márc. 31. 0:34
Comments